Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2022/2023
Tabell
Lag M V O F P
1 Futsal Klubb Eskilstuna 14 13 0 1 39
2 Trosa-Vagnhärad SK 14 11 0 3 33
3 Katrineholms SK 14 9 0 5 27
4 Trosa Balkan FC 14 8 1 5 25
5 Runtuna IK 14 8 1 5 25
6 FC Kurdtuna 14 3 1 10 10
7 Katrineholms AIK 14 1 1 12 4
8 Stjärnhovs IK 14 1 0 13 3

Match

Trosa-Vagnhärad SK

3 - 4
Lånestahallen
5 februari 2023
14:30

Katrineholms SK

Referat

Referat: Trosa-Vagnhärad SK - Katrineholms SK

Sista bortamatchen för denna säsong och vi fick avsluta i Lånestahallen - oj vad man längtat tillbaka till det plåtskjulet där vi började förra säsongen med en riktigt skitinsats. Det var väl inte direkt så förutsättningarna för en lyckosam tillställning var för handen. Vi var ett antal personern som försökte jaga in spelare där truppen var hårt drabbad av skador, sjukdomar mm. Trots att förutsättningarna var att om vi inte åker och spelar så får KSK betala 10 000 kr så var antalet nej många. Det var dock några som visade upp sitt stora klubbhjärta och vilja att hjälpa till. Ömer Ali Ismail som inte lirat på några år, Melker Enroth och Ludde Halvarsson som inte varit med något under säsongen ställde ändå upp och gjorde det möjligt att lira tillsamamns med alltid laglojal Anton Halvarsson, El Capitano Bago och Mohammed Abukar var hjältarna som tog sig till hallen som Gud glömt.

De som inte varit med och spelat tidigare blev nog rätt förvånad när det visade sig att golvet var så halt att det passade perfekt för någon form av danstävling eller liknande där man ska glida fram men för snabba sidledsförflyttningar passar det mindre bra. Det var nog fler som kände att det var rätt likt en isbana- lite överdrivet kanske. Anton var dock pricksäker i kommentaren att klockan ändå var riktigt bra.

Undertecknad hade i sin uppgivenhet under gårdagen kommit fram till att man nog behövde Anton som utespelare och tänkte då att jag kunde faktiskt ställa mig i kassen och hoppas att överleva detta projekt. Bad därav Jonas registrera in mig i Fogis men då visade det sig att trots att Futsal inte ens var uppfunnet när jag lirade så hade jag blivt inregistrerad för KAIK någon gång under min atkiva spelartid och därav blir det (även om 30-månaders regeln är tillämplig) en övergång och med regeln om att inga övergångar tillåts efter 1 januari så blev jag avstängd till 30 juni – hur ska jag klara mig från att spela Futsal till dess ?

Detta medförde att Anton ändå fick ta målvaktsspaden och vi valde att sätta Ludde Halvarsson som back och spela så länge han orkade och det blev 2*20 minuter på ett riktigt bra sätt. Bago tog forwardsplatsen med samma förutsättningar och det blev en vila på kanske 2 minuter. Melker, Abukar och Ömer rullade sedan på vingarna. Vi såg att Trosa/Vagnhärad inte heller hade en så bred bänk utan hade två avbytare och de såg inte så jättehungriga ut så vi kände att håller vi nere tempot så kan vi orka. De första tio kändes som att de ville vara snälla mot oss för det gick så sakta och de slog nästan inte en hotande passning utan vi kunde stå i boxen och kolla. Någon gång fick de upp bollen på forward men då var Ludde där och slog bort bollen. Några tunga skott kom det som Anton fick rädda men för att vara serieledarna var det väldigt lugnt. Vi skapade ju inte heller särskilt mycket - det var några bra nästan lägen där Abukar och Bago hade 2-1 lägen men passningarna blev ej perfekta. Första halvlek var på väg att sluta 0-0 men in de skälvande sista sekunderna får de en frispark och skott ett klarar vi men det blir lite oorienterat på nästa läge och de kan sätta ledningsmålet.

Man hade lite oro inför andra att de skulle kunna vrida upp tempot men känslan är att det är helt jämt i spelet och de håller fortfarande väldigt lågt bolltempo. Vi är snarare bätte på att driva upp tempot även om det fortfarande är rätt lugnt på banan. Utan att göra något särskilt får det in även ett 2-0 mål lite slumpartat men det är ingen som viker ner sig i det röda gänget. Efter att vi fått lite tryck på dem får Ömer ett bra skottläge och avlossar stora kanonen och i hårdhet är träffen bra men den är rejält sne men perfekt för Melker som sätter dit foten på volley och styr upp 1-2. Vi börjar ta med Anton i anfallen för de har svårt att försvara sig smart när vi blir 5-4 och det skapas luckor men det är så nära flera gånger. Om det är avundsjuka från deras målvakt att Anton får vara med att spela att han helt plötsligt löper upp längs vänsterkanten måste jag låta vara osagt men när Bago ännu en gång bryter deras försök till uppspel så kan han lägg in den i tom bur. Nu känns det som att vi har momentum och vi kanske kan klara ett kryss. Då känns det lite surt att de strax efter gör 3-2. Vi ger dock inte upp nu heller och Abukar serverar Bago till säsongens 27:e mål och vi har kvitterat med 6,5 minuter kvar. Vi fortsätter med lite jokerspel där Anton styr spelet och vi känner verkligen att det är vi som är närmast att avgöra detta och det finns flera riktigt bra lägen min med bara 40-talet sekunder kvar slår Anton en riktigt fin macka till Melker som fri med målvakten möter med ett tillslag och även om målvakten får händerna på bollen studsar den in innenför mållinjen.

De sista sekunderna visar att Trosa/Vagnhärad inte var särskilt välorganiserade för dagen och deras forcerning slutar med två helt meningslösa långbollar och vi kan ta våra tre poäng och glida hem med.
Med så stökiga förutsättningar och spelare som inte lirat mycket Futsal så är det riktigt bra gjort att slå dåvarande serieledarna även om deras form gått ned betydlig efter nyår då de tappade sina vassaste kort till AFC i SFL. Det förtar dock inte inställning och kämpaandan hos hela gänget som trots att vi endast leder denna match i 40 sekunder vinner och säkrar bronsplatsen.

Grymt bra hela gänget.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Bago 1 2 0 0 0 2
Melker Enroth 1 2 0 0 0 2
Mohamed Abukar 1 0 1 0 0 1
Ömer Ali Ismail 1 0 1 0 0 1
Ludwig Halvarsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Anton Halvarsson 1 0 1 0 3 0 0 1
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 6 nov 2022, 17:00 Katrineholms SK - Trosa-Vagnhärad SK 8 - 10